Cirkusfilm: Hulky 2022

Hylky

Cirkusfilm

En katastrof. En grundläggande fråga: Vad grundar vi vårt hopp på? Hylky är finska för skeppsbrott och den här uppslukande, platsspecifika och multidisciplinära produktionen av Flow Productions tar oss till frågor om överlevnad, omprövning av värderingar och hopp. När allt rämnar runt omkring, vad drömmer vi om då? Vad bär oss framåt som individer och samhällen? 

Genom akrobatik, hårhängning, lindans, straps, trapets och balans utforskas hur katastrofer tvingar oss att göra nya val. Filmen är en dokumentation av en live-föreställning i form av en så kallad immersive show, en föreställning där publiken rör sig i själva föreställningen.
Talet är på finska och filmen är textad på engelska. Behärskar du varken finska eller engelska ska du dock inte ge upp, den visuella gestaltningen i Hylky talar sitt eget universella språk.

Flow Productions är baserade i finska Uleåborg och har genom sitt multidisciplinära skapande vunnit publikens hjärtan, både i hemstaden såväl som internationellt. Flow Productions är grundat av de två dansartisterna Maria Littow och Pirjo Yli-Maunula och gruppens konstnärliga mål är att skapa meningsfulla upplevelser som tilltalar publiken på ett personligt plan.

Koncept och regi: Pirjo Yli-Maunula
Artister: Kira Riikonen, Hanna Moisala, Emma Langmoen, Angeliki Nikolakaki, Tuukka Jukola, Janne Saarakkala, Nikke Launonen, Anssi Laiho, Jukka Huitila
Längd: 142 minuter
Publik: Barntillåtet, men är ingen barnfilm
Språk: Finska med engelsk textning
Fotograf: Janne-Pekka Manninen

Scen:
Bio Aspen, Hägerstensvägen 100 A, Aspudden
Datum och tider:
Onsdag 16 februari kl 20.00
Biljettpris:
120 kr
Köp biljett