Gregarious 2022

Gregarious

Soon Circus Company

Två storslagna cirkusartister. Bästa vänner och största konkurrenter. De kämpar hårt för att vara bäst, snabbast och starkast. Tävlar till den sista svettdroppen. Och går varandra på nerverna.

Gregarious är en anti-heroisk studie på den mänskliga delen av idrott – balansen mellan konkurrens och medmänsklighet. Laganda mot rivalitet. På engelska är “gregarious” en term för djur och människor som känner sig mest tillfreds i en grupp och på spanska är ’un gregario’ det vi på svenska kallar ”hare” – en cyklist som offrar sig för att leda sin lagkapten till seger i cykling.

Baserat på sin vänskap och partnerskap, har de två artisterna skapat en samtida cirkuspärla fylld med charm, energi och sprudlande humor. Med otrolig fysik, spektakulära scenarier och underhållande komik, utmanar de människans natur och får oss att känna igen och skratta åt oss själva.

Soon Circus Company är ett cirkuskompani skapat av de två akrobaterna och vännerna Nilas Kronlid och Manel Rosés. De studerade på cirkusprogrammet vid Stockholms Konstnärliga Högskola i Stockholm och tog examen 2010. Sedan dess har de arbetat i olika föreställningar och kompanier, bland annat Cirque du Soleil, Cirkus Cirkör och många fler. De tilldelades en guldmedalj på Festival Mondial du Cirque de Demain. 2016 bestämde de sig för att det var dags att göra en egen show; resultatet är Gregarious.

Av och med: Nilas Kronlid, Manel Rosés
Längd: 45 minuter
Publik: Alla åldrar från 4 år
Språk: Inget tal
Fotograf: Marta Llana

Scen:
Kulturhuset i Kungsängen, Furuhällsplan 1, Kungsängen
Datum och tid:
Torsdag 17 februari kl. 19.00 
Biljettpris:
50 kronor
Ledsagare går gratis
För tillfället går det ej att köpa biljett!