Korobka 2022

Korobka

Henrik & Louise

Korobka betyder box på ryska. Året är 2001 och platsen ett studentrum på 16 kvm i Moskva. Huvudpersonerna Henrik och Louise har just träffats och påbörjat sin gemensamma resa. 20 år senare sprider sig en pandemi över världen och paret kastas tillbaka till känslan av instängdhet likt studentrummets snäva yta. Förutsättningarna att skapa begränsas, två barn ska försörjas, kroppar underhållas och därutöver förväntan på att inspiration och kreativitet ska infinna sig. Snart befinner sig paret i en annan tid, i en annan Korobka – eller mer precist på 16 kvadratmeter scenyta. 

I detta intima cirkusperformance står ett fysiskt relationsdrama mellan två akrobater i centrum. Rök, musik och akrobatik blandas med frågor om cirkusidentitet, skaparlust och konsten att stå på scen. Genom dokumentärt material gestaltas den pågående processen i ett akrobatpartnerskap. 

Henrik Agger och Louise Bjurholm von Euler har jobbat ihop sedan 2001, och är utbildade vid den statliga cirkusskolan i Moskva. Det fysiska uttrycket står i centrum och deras cirkusdisciplin parakrobatik är ofta utgångspunkten.

Av och med: Henrik Agger, Louise Bjurholm von Euler
Längd: 55 minuter
Publik: Från 13 år
Språk: Inspelade sekvenser på svenska textade till engelska
Fotograf: Petra Älvstrand

Scen:
Kulturhuset Stadsteatern, Sergels torg
Datum och tider:
Tisdag 15 februari kl 18.00 Tillfälligt slutsåld!
Onsdag 16 februari kl 18.00
Biljettpris:
Ordinarie: 200 kronor
Studerande: 150 kronor
Pensionär:150 kronor
Under 26 år: 150 kronor
Köp biljett