Topos 2022

Topos

Saloranta & De Vylder

Vad händer om man inte vågar själv? Hur kan samarbete, tillit och lyssnande få oss att lyfta, både mentalt och bokstavligt? 

Topos är en stark konstnärlig upplevelse med brinnande närvaro och publiken placerad i en cirkel. En musiker och två cirkusartister bjuder in dig att tillsammans uppleva balans, höjdskillnader, objekt och precision. Föreställningen har beskrivits som en “poetisk thriller där cirkusartisterna balanserar, samarbetar med största precision och teknisk skicklighet. Vackert och enkelt. Intimt och stillsamt.” Den suggestiva musiken, komponerad av Anna Ahnlund, böljar fram under föreställningen och förstärker den intima känslan och totala närvaron.
Föreställningens namn, Topos, är gammalgrekiska för ”plats” och bildar även ena hälften av ordet ”topografi” och syftar i det här fallet på utforskandet av platsens höjdskillnader och objekt. Även om man är rädd är det omöjliga möjligt om man hjälper varandra.

Saloranta & De Vylder är ett cirkuskompani och ramverk för samarbetet mellan Sara De Vylder och Olle Saloranta Strandberg som tillsammans utforskar samtida cirkus.

Koncept och regi: Olle Saloranta Strandberg
Artister: Methinee Wongtrakoon, John Simon Wiborn
Musik: Anna Ahnlund
Längd: 45 minuter
Publik: Familjeföreställning från 10 år
Språk: Inget tal
Fotograf: Johan Bååth

Scen:
Haninge Kulturhus, Poseidons torg 8, Handen
Datum och tider: 
Lördag 19 februari kl 13.00 Slutsåld!
Biljettpris:
60 kr, 45 kr med scenpass.
Köp biljetter på Haninge Kulturhus eller genom att klicka nedan.
Köp biljett