Tråkmånsafton 2022

Tråkmånsafton

Kompani Giraff

Har du hört talas om den nya högtiden Tråkmånsafton? Det har inte Antti heller. Men när han besöker sina grannar Jonny-skrotsamlare och Leif Nordin får han veta allt om årets tråkigaste dag och hur den ska firas!

Tillsammans tar sig vännerna an några finfina tråkmånstraditioner såsom prylstädning, garderobsfiske och badkarsdykning. Men hur de än anstränger sig för att ha riktigt tråkigt misslyckas de. De berättar en historia där allt faller upp, dyker ut och cyklar fram. Med akrobatik, objektmanipulation och jonglering invigs snart även publiken i Tråkmånsaftons oväntade traditioner. Baserat på en barnbok av Adam Dahlin i dramatisering av Stina Oscarson.

Kompani Giraff skapar visuella och egenartade cirkusföreställningar med passion för vardagens magi. Med ett nyskapande och lekfullt formspråk utforskar kompaniet den samtida cirkusens panorama. Internationellt har kompaniet gästspelat i bland annat Kina, USA, Frankrike, Finland, Norge, Danmark, Lettland, Litauen och Malta. Nu har du chansen att se dem på hemmaplan!

Regi: Viktoria Dalborg
Artister: Julietta Birkeland, Jenny Soddu, Jean-Hicham Rahmoun
Musik: Magnus Larsson
Koreografiöga: Katarina Lundmark
Längd: 45 minuter
Publik: Från 4 år
Språk: Inget tal
Presenteras på CirkusMania med stöd av:
Region Stockholm, DANSISTAN/CIRKUSISTAN
Fotograf: Isak Stockås

Scen:
Kulturumteatern, Vikingavägen 2, Märsta
Datum och tid:
Lördag 12 februari kl. 14.00 
Biljettpris:
Gratis 
Boka biljett
Scen:
Kulturhuset Dieselverkstaden, Marcusplatsen 17, Nacka
Datum och tid:
Söndag 13 februari kl 13.00 
Biljettpris:
100 kronor
Köp Biljett