fbpx

Cirkusfotoutställning

Cirkusfotoutställning

Cirkus är inte bara cirkusföreställningar! Det kan också vara fotografikonst. Under CirkusMania ställer tre cirkusfoto-konstnärer ut sina verk på det mysiga galleriet Crum Heaven på Södermalm. Här kan du svalka strupen med något från den lilla lilla baren, medan du avnjuter cirkus i 2D.

Eskil Rønningsbakken är en norsk cirkusartist och föreläsare, som gjort sig känd med sin dödsföraktande mix av konst och akrobatik på extrema höjder. I över 20 år har han dedikerat sitt liv åt sin passion: att balansera. I samarbete med olika fotografer har han skapat andlösa verk, som ställts ut världen runt. Under CirkusMania ställs fem av Eskils verk ut, skapade i samarbete med fotograferna Sindre Lundvold, Hermod Halse och Ole Solvang. CirkusMania har i år fått äran att använda ett av Eskils verk som festivalens affischbild.
Det är när jag balanserar som jag lever. Allt annat är bara väntan.

https://www.eskilbalance.com

Klara G föddes 1979 i en familj på tolv. Hon växte upp med många artister kring sig och drömde om en framtid som regissör – men blev istället en av Sveriges mest anlitade fotografer. Klara G startade sin karriär år 2000 på Kungliga Dramatiska Teatern i Stockholm, där hon gjorde porträtt och affischer för några av Sveriges mest kända skådespelare, skådespelerskor och regissörer. Sedan dess har hon jobbat i olika områden inom reklam och mode, porträtt, och förstås teater och cirkus. Hon är också en erfaren DoP för video och stop-motion reklamfilmer, modefilmer och musikvideor för svenska varumärken och artister. Hennes bilder har ofta en dramatisk touch, med en egen slags humor.
Jag strävar alltid efter den perfekta balansen mellan allvaret och humorn, clownen måste alltid få vara med, även om det är i den minsta lilla detaljen.

https://www.klarag.com/

Alex Hinchcliffe är en svensk fotograf, som tycker om tvärkonstnärliga samarbeten. Han är i grunden porträttfotograf, men har under sina 15 år i yrket alltid arbetat med fotografi som har med andra konstformer att göra, såsom musik, teater och cirkus. Han har turnerat med Clowner Utan Gränser i bl.a. Syd-Sudan och Burma/Myanmar, och under tio år har han arbetat på en porträttserie av musiker. Under CirkusMania ställer Alex bland annat ut två bilder som skapades som affischbilder till cirkusmässan Subcase i Botkyrka.
I cirkus finns ofta en konstnärlig tanke som det är kul för mig att leka med. Cirkusen är mer öppen för att göra konstiga saker, och mina bilder kan få bli en i del föreställningens konstnärliga process.

http://www.hinchcliffe.se

Niklas Niki Blomberg är en Berlinbaserad DJ med rötter i Finland och många strängar på sin lyra. Efter examen från Dans och Cirkushögskolan startade han cirkuskompaniet Animal Religion. Hans musikaliska resa började för 25 år sedan med klassiskt piano, som på vägen transformerades till komponerande av elektronisk musik. Till sin meritlista räknar Niki en dadaistisk bok, bakgrundsdans till Beatrice Eli, musikproduktion av pop-projektet Ariah Lester, japansk origami på utställning, och punkbandet Muovipussi. Han handsyr futuristiska skor, och studerar entusiastiskt alkemi och ayurveda. Som DJ älskar han att lyfta fram livsbubblande kreativ musik. På Crum Heaven kommer vi kanske att få höra nedsaktad fågelsång, varma djungelljud, gregoriansk chant och ingefära.

Niki kommer att DJ:a på Crum Heaven måndagen den 11/2 kl 16.30–18.30 samt tisdagen den 12/2 kl 20.30–22.30.

Tid:
Måndag 11 februari
kl 16.30–18.30 (vernissage)
Tisdag 12 februari
kl 20.30–22.30

Onsdag 13 februari
kl 16.30–18.30

Torsdag 14 februari
kl 16.30–18.30

Fredag 15 februari
kl 16.30–18.30

Lördag 16 februari
kl 11–16
Plats:
Crum Heaven
Högbergsgatan 38-40
Fri entré