Filmvisning – Balancing Act

Filmvisning
Balancing Act

I 15 år har Kati och Victor åkt runt genom Frankrike och Europa för att turnera som cirkuskompaniet Cirque Aïtal. Damm och svett är en del av deras dagliga liv. De är ett par både i det professionella och privata. De gör allt tillsammans och lämnar aldrig varandra. Även när relationen nästan kväver dem måste de gå upp på scenen. Ett barn är på väg och det kommer att störa deras balans…

2012 träffade de två franska regissörerna Antarès Bassis och Pascal Auffray cirkusduon Victor et Kati. Det var början på deras intresse för cirkusvärlden.

I samband med CirkusMania erbjuder Franska Institutet i Sverige och Cirkus Cirkör en alternativ Alla Hjärtans Dag då de utforskar kärleken till cirkus, kärleken inom cirkus men framför allt föräldraskapets konsekvenser för cirkuskonstnärer. Hur håller man alla bollar i luften när man både har karriären och familjen att tänka på?

Den franska filmen “Balancing Act” visas på Bio Capitol i Stockholm den 14:e februari kl.18:00. Filmen följs av ett samtal om moderskap i cirkus- och scenkonstvärlden med både svenska, finska och franska gäster.

Deltagare panelsamtalet:
Magali Bancel, cirkusartist, regissör och mamma. Född i Frankrike, bor i Sverige och arbetar på Östgötateatern i Norrköping. Hon styr också företaget Cirque Isis med säte i Frankrike.
Mirja Jauhiainen, cirkusartist och mamma. Född i Finland, bor deltid på två olika kontinenter. Deltar i två shower under CirkusMania; ”Origo”, en cirkusupplevelse för de minsta (hennes egen produktion) och ”Mad in Finland” av Galapiat Cirque.
Jacob Westin, cirkusartist och pappa. Född i Sverige, arbetar deltid för två olika bolag. Han styr en cirkusbondgård och sitt företag Naked Ape och arbetar även med säkerhet och montering på Cirkus Cirkör.
Albin Warette, fransk regissör, författare och skådespelare. En av grundarna av projektet “Me, Mother : cirque, scène et maternité », utforskande av hur moderskapet påverkar cirkusartister i yrkes- och privatlivet.

 

Medverkande
Artister: Victor Cathala, Kati Pikkarainen
Regissörer: Antarès Bassis, Pascal Auffray
Ljud: Yann Reiland, Sylvie Fortin
Redigering: Florence Jacquet, Emmanuelle Gachet
Musik: Denis Uhalde
Presenteras av Franska Institutet i samarbete med Cirkus Cirkör
Tid:
Fredag 14 februari
Kl 18.00 Slutsålt!
Plats:
Bio Capitol
Sankt Eriksgatan 82, Stockholm
Längd:
Film 52 minuter + samtal 30 minuter
Publik: 
Rek ålder från 15 år
Språk:
Franskt tal, engelsk text
Biljettpris:
120 kr
Slutsålt